2015. aastast ilmuvad Novaatori uudised Eesti rahvusringhäälingu veebilehe teadusrubriigis ERR Novaator (novaator.err.ee).

Novaator
08.03.2010 11:34

Vikipeedia kuulutas välja IT-teemaliste artiklite võistluse

Novaator
Skype:
novaator@ut.ee
Loe kommentaare (0)
Samal teemal (1)

Sel kuul toimub eestikeelses ja võrukeelses Vikipeedias informaatika-teemaliste artiklite kirjutamise võistlus, mille eesmärk on suurendada IT-d puudutava info hulka Vikipeedias ja luua eeldused e-Eesti alaste artiklite loomiseks muukeelsetesse Vikipeediatesse.

Võistlus kestab kuni 31. märtsi südaööni, misjärel selgitab žürii välja parima artiklite koostaja, parima artiklite täiendaja ja parima artiklite toimetaja ning jagab välja eriauhindu. Võistluse auhinnafondi paneb välja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit .

Eestikeelse Vikipeedia administraatori Ivo Kruusamägi sõnul võib täiendamist ootavate valdkondadena välja tuua näiteks arvutiriistvara, arvutivõrgud, infosüsteemid, infotöötluse, Interneti, krüptograafia, tarkvaraarenduse ja tarkvara.

„Eelmisel aastal toimunud Norra-teemaliste artiklite võistluse käigus kirjutati-täiendati üle 700 uue artikli,“ ütles Kruusamägi. „Arvestades suurt IT-spetsialistide hulka Eestis võib arvata, et sel korral on tulemus veelgi parem.“ Tema sõnul on Vikipeediasse kirjutamine lihtsalt õpitav ning loodetavasti lisandub tänu võistlusele veebientsüklopeedia toimetajate ridadesse ka uusi inimesi.

ITLi presidendi Taavi Kotka sõnul on Vikipeedias praeguseks juba üle 72 000 artikli, kuid samas ei leia sealt veel isegi olulisemate e-Eesti projektide kohta suurt midagi. „Vikipeedia tegijad märkasid väga olulist puudujääki ning seetõttu on nende initsiatiiv olukorra kiireks parandamiseks igati tähelepanuväärne,“ lisas ta.

ITLi liikmetest on tänaseks eriauhinnad välja pannud Elisa (parima mobiilse interneti teemalise artikli kirjutajale), Skype (parima internetikommunikatsiooni kirjeldava artikli eest) ja Webmedia (parima tarkvaraarendust käsitleva artikli eest) ning omapoolsete auhindadega võivad teised ITLi liikmed välja tulla veel terve võistluse jooksul.

Võistluse lehekülg Vikipeedias: http://et.wikipedia.org/wiki/Vikipeedia:Informaatika-alaste_artiklite_kirjutamise_v%C3%B5istlus

Lisainfo:

Ivo Kruusamägi

eestikeelse Vikipeedia administraator

mobiil: 51 913 112

Taavi Kotka

ITLi president

mobiil: 50 37 313

Küsi teadlaselt
Teatavasti vee ruumala paisub nii soojenemisel (aurustumisel) kui ka jäätumisel. Oletame, et on üks anum, mis on vett täis ja on purunematu. Mis hakkab juhtuma siis, kui sundida sellel veel jäätuda?
Jaak Kikas, Tartu ülikooli füüsika instituudi direktor :

See on huvitav küsimus, millele täpse kvantitatiivse vastuse andmine polegi nii lihtne. Üldiselt aga võiks vastata nii: kui paisumisvõimalus puudub,

Loe edasi!
Esita küsimus Kõik